Overslaan en naar de inhoud gaan

Schitterend gelegen in het hart van de Betuwe vind je het pittoreske dorpje Elst. Midden tussen het typerende landschap met fruitbomen en uitgestrekte velden kun je wel zeggen dat het hier uniek wonen is.

Elst is een echt dorp. Met rust en ruimte, maar ook met een rijk verenigingsleven, dat helemaal past bij het landelijke gevoel van de streek. Het dorp heeft een uitgestrekt winkelhart, waar je op 1 kilometer maar liefst 140 winkels en horeca vindt. Ben je nog niet uitgewinkeld? Wees dan niet getreurd. Via de A15 en de N325 zijn de ‘grote’ steden Arnhem en Nijmegen beiden binnen 20 minuten bereikbaar. Liever met de trein? Dat kan, want Elst heeft haar eigen treinstation met directe verbinding naar deze 2 steden.

Wil je liever de rust opzoeken? Volg dan één van de vele fiets- of wandelroutes langs de rivier De Linge, de Waal of de Nederrijn. In dit unieke meanderende rivierenlandschap raak je niet uitgekeken. Hier strijken vele weidevogels, zoals de kievit, de grutto en de tureluur graag neer. Een ander fantastisch natuurgebied is Park Lingezegen, een uniek landschapspark met 5 deelgebieden met elke een eigen signatuur. Het park biedt echt voor elk wat wils; heerlijk wandelen en fietsen, maar ook skeeleren en paardrijden en kinderen kunnen lekker ravotten in het water. Neem ook eens een kijkje bij de Fruitomaat, helemaal gevuld met vers fruit uit de omgeving.

Want dat is waar de Betuwe tenslotte om bekend staat. Een derde van het fruit van heel Nederland komt tenslotte uit deze regio. Overal vind je enorme fruitboomgaarden, waar je in de zomer op vele plaatsen zelf je fruit mag plukken.

Kortom, Elst heeft enorm veel te bieden. Woon je eenmaal in Elst, dan wil je nooit meer weg!

Image
Image