Overslaan en naar de inhoud gaan

Aan de noordzijde van Elst, daar waar u het dorp via de Rijksweg-Noord binnenkomt, verrijst een schitterend woonproject; 21 nieuwe woningen op een unieke plek, die we kennen van de oude (helaas in verval geraakte) Boerderij Rijzenburg. Het is een groot genoegen dat deze monumentale boerderij wordt getransformeerd en daarmee voor toe­komstige generaties behouden zal blijven.

Boerderij Rijzenburg heeft een enorme historie die al teruggaat tot de Middeleeuwen, met als uiteindelijk hoogtepunt de bouw van het huidige boerderijcomplex in 1850. Jarenlang hebben in dit unieke T-vormige gebouw generaties dorpelingen gewoond, die een belangrijke bijdrage aan de economie van ons dorp hebben geleverd.

Het is fantastisch dat het hoofdgebouw van de oude boerderij wordt opgeknapt en getransformeerd tot unieke woningen. Daarnaast zullen ook de nieuwe bijgebouwen in dezelfde stijl worden gebouwd. De voor velen zo herkenbare bomenrijen en monumentale bomen worden ook behouden.

De prachtige woningen zijn met respect voor de omgeving ontworpen en zo ontstaat een unieke plek, waar men straks heerlijk kan wonen. U zult begrijpen dat wij ernaar uitkijken dat er op deze plek straks weer volop levendigheid zal zijn. Wij wensen u dan ook veel woonplezier!

Verkoopteam Rijzenburg

 

Een mooie ontwikkeling: 21 nieuwe woningen met behoud van de historie van boerderij Rijzenburg. Zo komt deze bijzondere plek in Elst weer tot leven. We wensen de nieuwe bewoners veel woonplezier

Wethouder Wijnte Hol, gemeente Overbetuwe

Image